Ексклюзиви
неділя, 18 квітня 2010 18:05

"Росія небезпечна не лише в сенсі техногенних катастроф" - Корчинський

"Росія небезпечна не лише в сенсі техногенних катастроф" - Корчинський

Росія є країною, небезпечною не лише в сенсі техногенних катастроф, а й моральності її керівництва.

Лідер "Братства" Дмитро Корчинський наголосив на цьому кореспонденту Gazeta.ua, коментуючи суперечливу інформацію довкола аварії польського літака під Смоленськом.

"Російська сторона одразу запустила в обіг кілька брехливих версій. Неправдивим виявилося повідомлення, що літак із президентом Польщі на борту 4 рази заходив на посадку. Брехнею була інша версія - начебто пілот перебував під тиском президента Леха Качинського, який вимагав вимагав посадити літак під Смоленськом. Це стало зрозумілим після того, як розшифрували "чорні ящики". Також відпала версія про надзвичайно сильний туман. Туман був, але не такий, щоб досвідчений пілот не міг спокійно посадити літак. Переконуюся, що Росія є країною, небезпечною не лише в сенсі техногенних катастроф, а й моральності її керівництва", - зауважив Дмитро Корчинський .

Корчинський зазначив, що представники російської опозиції звернулися до світового співтовариства і польського керівництва із закликом не довіряти російському слідству. Вони просять докласти всіх зусиль, аби дійти висновків у цій справі самостійно.

"Думаю, цю справу складно буде розслідувати об"єктивно. Адже всі докази є в руках російського керівництва. Ними можна скористатися або ні", - сказав політик.

Корчинський вважає, що після смерті президента в Польщі посиляться праві настрої.

"Популярність Леха Качинського в Польщі була невисока - приблизно така, як у Віктора Ющенка перед президентськими виборами. Після трагедії шанси його брата-близнюка Ярослава виграти на президентських виборах суттєво зросли. Ця трагедія загострить у поляків почуття патріотизму й історичної пам"яті. Поміркованому прем"єру Дональду Туску, який налаштований на економічне співробітництво з Росією, тепер йому важче буде пояснювати виборцям своє угодовство", - додав Корчинський.

Gazeta. ua

Зараз ви читаєте новину «"Росія небезпечна не лише в сенсі техногенних катастроф" - Корчинський ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути