четвер, 23 липня 2009 09:03

"Репортери без кордонів" відреагували на арешт Пукача

"Репортери без кордонів" відреагували на арешт Пукача

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" привітала арешт колишнього керівника Головного управління карного розшуку МВС Олексія Пукача, якого звинувачують у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Це гарна новина. Ми сподіваємося, що це затримання допоможе дізнатися правду про замовників убивства", - сказав генеральний секретар організації Жан-Франсуа Жюльяр в інтерв"ю "Німецькій хвилі".

За його словами, Георгій Гонгадзе став одним із символів свободи преси, тому за розслідуванням справи про його вбивство слідкують журналісти в усьому світі.

"Європейський союз, політики і журналісти в багатьох країнах хочуть знати правду. Тому ми і надалі будемо робити все, що в наших силах, аби дізнатися, хто замовив убивство Георгія", - наголосив Жюльяр.

Водночас, генсекретар "Репортерів без кордонів" висловив побоювання, що напередодні виборів можуть бути спроби використати справу Гонгадзе у політичних цілях.

"Ми не наївні. Зрозуміло, що чимало людей не зацікавлені в тому, щоби правда стала відомою. Це мало би непередбачувані політичні наслідки. З іншого боку, політики можуть шантажувати один одного інформацією, отриманою від Пукача", - сказав Жюльяр.

"Тим не менше, затримання Пукача – це крок уперед. Ми маємо надію на поступ у справі. Хоча це і буде нелегко, зараз ми сподіваємося на українське правосуддя як ніколи", - додав він.

"Самому Пукачу після затримання втрачати нічого. Є надія, що він почне говорити", - вважає представник "Репортерів без кордонів".

За словами Жюльяра, саме нині стане зрозуміло, чи є у Києві політична воля для засудження замовників вбивства Георгія Гонгадзе.

Арешт Пукача привітала у своїй заяві й колишня доповідачка Парламентської Асамблеї Ради Європи у справі Гонгадзе Сабіне Лойтгойзер-Шнарренберґер.

"Арешт Олексія Пукача дає правоохоронним органам України унікальну нагоду пролити світло на те, хто замовив жорстоке вбивство журналіста Георгія Гонгадзе", - сказала Лойтгойзер-Шнарренберґер.

"Події останнього часу вкотре засвідчили: аби унеможливити такі злочини у майбутньому, необхідно притягнути до відповідальності не лише виконавців, але й організаторів та замовників – аж до найвищих щаблів", - наголосила екс-доповідачка ПАРЄ.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «"Репортери без кордонів" відреагували на арешт Пукача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути