середа, 20 серпня 2008 08:39

"Регіони": Україна ризикує отримати дорогий газ

Офіційна позиція України з питання подій в Грузії була вельми непродуманою з погляду можливості побудови торговельно-економічних відносин зі своїми потенційними партнерами.

Про це заявила народний депутат від Партії регіонів Ірина Акімова.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, парламентарій відзначила, що світовий досвід свідчить про те, що будь-які політичні ризики, пов"язані з країнами, залученими в торгівлю енергетичними ресурсами, як правило, ведуть до підвищення цін на ці ресурси.

"От чому неважко припустити, що загострення відносин між Росією і Грузією, безумовно, негативно позначиться на будь-яких переговорах про ціну на газ у 2009 році", - сказала політик.

"Тут основними інструментами пом"якшення тих зовнішніх політичних шоків, які, на жаль, вже відбулися, повинні стати раціональність, прагматизм і гнучкість української дипломатії. Майбутнє покаже, наскільки можна пом"якшити наслідки цих шоків", - відзначила Акимова.

"На сьогоднішній день Україна повинна готуватися до неминучого переходу на світові ціни на газ. Бажано, щоб це був поступовий перехід. Але, судячи з усього, ціна газу для України наступного року не буде нижча за відмітку $ 360.

От чому для нас стає украй важливим завдання впровадження ефективних програм енергозбереження і активного пошуку внутрішніх джерел енергозабезпечення країни. Поки діюяча влада приділяє дуже мало уваги цим проблемам" - підсумувала політик, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони": Україна ризикує отримати дорогий газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути