вівторок, 22 червня 2010 11:42

"Регіони" не можуть заборонити і закрити тему УПА - Карасьов

"Регіони" не можуть заборонити і закрити тему УПА - Карасьов

Політолог Вадим Карасьов вважає, що тернопільські "регіонали" підтримали надбавки для ветеранів УПА, бо "Партії регіонів перед місцевими виборами потрібно якось змінювати настрої на свою користь".

"А по-друге, це збігається з установкою нової влади: хай на заході місцеві органи влади роблять те, що вони роблять, а на сході будуть робити по-іншому", - сказав Карасьов у коментарі Gazeta.ua.

"Центральна влада не може заборонити і закрити тему УПА. Але влада не може підтримувати її щиро й відкрито, щоб не бути звинуваченою своїми виборцями на сході та півдні України, а також зі сторони Російської Федерації у тому, що вона потакає націоналістам, упівцям і "бандерівцям"", - пояснив політолог.

Карасьов також зауважив, що ПР не каратиме своїх тернопільських колег.

""Регіони" проти цього не будуть. Ну може й прозвучить якась заява. Але воювати із цим рішенням центральна влада не буде", - сказав політолог.

У свою чергу "регіонал" Михайло Чечетов заявив Gazeta.ua, що нормально оцінює рішення Тернопільської облради щодо підвищення пенсій ветеранам ОУН -УПА на місцевому рівні.

"Якщо у них на місцевом рівні є гроші, то нехай платять. На те й існує місцева громада. Мова ж не йде про державний рівень. У Тернополі можуть встановити й пам"ятник Бандері. Нехай встановлюють. Ми не заперечуємо. Якщо громада прийме таке рішення, то на здоров"я. Ми ж у Партії регіонів, тому ми прислухаємося до думки громади", - сказав "регіонал" у коментарі Gazeta.ua.

Водночас Чечетов зауважив, що подібне рішення не буде прийняте у Донецьку, бо "там інші герої".

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" не можуть заборонити і закрити тему УПА - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути