Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2007 15:26

"Регіони" фінансуватимуть українську мову мільярдами. Але через референдум

Партія регіонів починає підготовку до всеукраїнського референдуму з приводу надання державного статусу російській мові і щодо позаблокового статусу України.

На питання, для чого потрібен референдум про надання російській мові державного статусу, Колесніков відповів:

"Саме референдум і ухвалення змін до Конституції дасть можливість повноцінно фінансувати розвиток української мови. Тому що буде абсолютно ясно, що російськомовна преса за обсягом накладів і українська література за обсягом накладів значно поступається російській мові".

За його словами, це дасть "офіційні підстави фінансувати українську мову мільярдами гривень".

Колесніков розповів, що перше питання, яке буде винесене на всезагальне обговореня, звучить так: "Чи згодні Ви, щоб державними мовами в Україні були українська мова і російська мова?".

"Друге питання звучить так: "Чи згодні Ви, щоб голови районних і обласних державних адміністрацій обиралися громадянами України прямим голосуванням?". І третє питання – "Чи згодні Ви, щоб Україна була постійно нейтральною державою, яка не бере участі у військових блоках?", - сказав Колесніков.

За його словами, процес збору підписів почнеться найближчим часом з повідомлення всіх місцевих органів влади про реєстрацію ініціативних груп.

Він також зазначив, що підготовка до референдуму буде тривати 60-75 днів. При цьому Партія регіонів планує зібрати не менше 9 млн підписів, пише Українська правда.




Зараз ви читаєте новину «"Регіони" фінансуватимуть українську мову мільярдами. Але через референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути