вівторок, 05 серпня 2008 16:14

"Регіонали" спалили опудало міністра

Учора в центрі Луганська депутат міської ради від Партії Регіонів, голова молодіжної організації "Молода гвардія" Арсен Клінчаєв організував акцію спалювання опудала міністра культури.

Ганчіркову ляльку, одягнену в брюки, сорочку і краватку помістили біля пам"ятника Т.Г. Шевченка, повісивши на неї табличку з написом "Міністр культури". Після чого Арсен Клінчаєв власноручно облив опудало бензином і підпалив.

"Ми провели цю акцію, тому що на адресу управління культури і туризму Луганської облдержадміністрації надійшов наказ вивчити пропозиції, яка кількість книг радянського періоду є в бібліотеках, а потім вилучити такі книги. У число таких письменників потраплять Булгаков і Пушкін. Мені здається, що ці події нагадують 1933 рік в Німеччині. Тим паче, що у Львові поставлений пам"ятник бійцям дивізії "СС-Галичина". В той час, як в тій же Німеччині сьогодні серйозно штрафують навіть просто за носіння такої форми", - заявив Клінчаєв.

За його словами, реакція правоохоронних органів була негайною: йому подзвонив начальник Ленінського РОВД Луганська і заявив, що буде порушена кримінальна справа. "Мені намагаються інкримінувати хуліганство і те, що така акція могла нести небезпеку для життя і здоров"я луганчан", - пояснив Арсен Клінчаєв.

Повістку, написану від руки і незареєстровану, депутат прийняти відмовився, повідомляє Острів.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" спалили опудало міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути