Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 16:17

"Путін не готовий до зустрічі з Ющенком"

Український політолог Сергій Таран вважає, що його затримання в аеропорту Санкт-Петербурга - спроба російських властей зірвати візит Віктора Ющенка до Москви.

Про це директор Міжнародного інституту демократії, голова правління Центру соціологічних і політичних досліджень "Соціовимір" заявив сьогодні на прес-конференції.

"Я допускаю, що моє затримання в аеропорту Санкт-Петербурга пов"язане з тим, що кремлівська влада не відчуває себе сильною. Вона інтуїтивно розуміє, що президентські вибори не є демократичними, і міжнародне співтовариство їх не сприйме. Крім того, в Росії росте істерія з приводу готовності України приєднатися до ПДЧ і її вступів у СОТ раніше Росії", - сказав Таран.

Таран також відзначив, що Росія, швидше за все, не готова до візиту Ющенка і таким чином намагається його зірвати. "Після прибуття до аеропорту мене спочатку прикордонники готові були пропустити. Проте один з них звернув увагу на моє прізвище, яке було в базі даних. Мені сказали, що я пов"язаний з кримінальними угрупуваннями, проте потім пояснили, що я не є затриманим, і дозволили погуляти по терміналу аеропорту "Пулково", - розповів Таран.

Він відзначає, що така поведінка співробітників російських служб характеризує їх стиль роботи як непрозорий і недемократичний.

1 лютого 2008 року в аеропорту "Пулково-1" був затриманий громадянин України. Як з"ясували дипломати, він значився в списку прикордонників як "особа, небажана для перебування в Росії". Український МЗС здивувався факту затримання і заявив, що мотивація затримання Тарану є незрозумілою. Україна розцінила затримання як факт, який не відповідає добросусідським відносинам двох країн, пише ЛІГА.

Зараз ви читаєте новину «"Путін не готовий до зустрічі з Ющенком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути