Ексклюзиви
неділя, 16 січня 2011 14:00

"Продовольчих" спекулянтів треба бити по руках - Калетнік

"Продовольчих" спекулянтів треба бити по руках - Калетнік

За спекуляції на ринках сільськогосподарської продукції України слід бити по руках. Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Калетнік.

"Відмінність цін у різних регіонах, у принципі, можлива. Є, наприклад, райони, які спеціалізуються на овочевих культурах – Запорізька область, Кам'янка, Приазов'я, Мелітополь, і, зрозуміло, в цих базових районах ціни на відповідну сільгосппродукцію є нижчими. Відповідно, така ж продукція в Києві, Івано-Франківську за рахунок транспортних витрат буде вищою", - зазначив парламентарій.

"Проте вона (ціна на сільгосппродукцію. - ред.) не може відрізнятись у декілька разів, як про це казав Микола Янович (Азаров, Прем'єр-міністр України. - ред.). Тут, безперечно, є спекулятивна складова, і звісно, за таке треба бити по руках", - наголосив Калетнік.

Нагадаємо, на останньому засіданні уряду Прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що хліб з борошна першого сорту подорожчав в цілому по Україні на 1,4%, а в Сумській області – на 6,5%, в Івано-Франківській – майже на 4%. Глава уряду задавався питанням, які втрати виробників могли так підняти ціни і чим взагалі пояснюється таке підвищення цін.

По завершенні останнього засідання уряду міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заявив про те, що Україні не загрожує продовольча криза.

За метеріалами ІМК

Зараз ви читаєте новину «"Продовольчих" спекулянтів треба бити по руках - Калетнік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути