середа, 24 лютого 2010 21:16

"Приїзд Кирила – це фактично приїзд делегата із Кремля" - Кулик

"Приїзд Кирила – це фактично приїзд делегата із Кремля" - Кулик
У завтрашній інавгураційнійній промові Віктора Януковича будуть окреслені орієнтири для майбутньої консолідації. Про це сказав політолог Віталій Кулик в програмі "Точка зору" на УТ-.1

На його думку, промова новообраного президента звучатиме як канва для майбутньої діяльності по створенню нової коаліції у Верховній Раді і як певна чернетка чи конспект програми дій майбутнього Кабміну.

"Це буде не роз"єднуючи промова, а об"єднуюча", - сказав політолог.

Патріарх Кирило може довірливо розмовляти з Януковичем і дати йому імпульси

Водночас у виступі Януковича не буде ніяких резонансних заяв, того що викличе бурхливу дискусію: звинувачень чи демаршів. "Це буде певна квінтесенція всього того, що було сказано раніше", - вважає Кулик.

На думку політолога, для Януковича інавгурація є знаковим моментом, "має певний сакральний зміст". Це підтверджує приїзд російського патріарха Кирила.

"Візит патріарха Кирила має подвійний зміст. По-перше, те, що сам Кирило є знаковою постаттю і руська церква займає важливе місце в свідомості і певній ідеології Януковича – це факт.  І очевидно присутність патріарха - це також є певною мірою легалізацією обрання Януковича президентом", - сказав Кулик.

"З іншого боку приїзд Кирила – це фактично приїзд делегата із Кремля.

Є люди, які мають психологічний і особистий контакт з Януковичем. Це людина, яка може довірливо розмовляти з ним і дати йому імпульси . Це звичайно буде Кирило, а не Гризлов, чи Наришкін чи Чорномирдін, - переконаний Кулик. - В даному випадку, на жаль Кирило виступає не тільки як духовна особа, а як політик. І в цьому я бачу небезпеки".

У свою чергу професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань категорично не погоджується з тим, що патріарх Кирило проведе  молебень перед інавгурацією Януковича.

"Я думаю, що це має дуже погане символічне значення, бо це роз"єднуючий фактор. Абсолютно нормально було б якби цей молебень очолював митрополит Володимир - предстоятель УПЦ Московського патріархату", - зауважив Гарань.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Приїзд Кирила – це фактично приїзд делегата із Кремля" - Кулик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути