Ексклюзиви
понеділок, 31 липня 2006 15:44

"Пора": Партія регіонів погрожує Ющенку сепаратизмом

Партія регіонів погрожує Президенту України Віктору Ющенку, що у разі розпуску Верховної Ради це рішення не визнають 9 областей Східної та Південної України. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив член політради Громадянської партії "Пора" Андрій Юсов.

- У "Пори" з"явилась інформація, що Партія регіонів здійснює абсолютно чіткі дії, які можна назвати шантажем, - в разі, якщо Президент підпише законний указ про розпуск ВР, представники Партії регіонів обіцяють забезпечити непідкорення як мінімум 7 обласних рад, а з представниками ще 2 обласних рад ведуться консультації, - сказав Юсов.

Він зазначив, що йдеться про області, де Партія регіонів має більшість в обласних радах, – в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Харківській області, АРК та ін.

Юсов також поінформував, що, крім цього, ведуться консультації "шляхом фінансових мотивів" з окремими мерами міст Центральної України щодо невизнання указу Ющенка про розпуск ВР.

- Такі дії мають бути оприлюдненні в унісон з позицією ВР, яка має бути представлена Морозом і Партією регіонів про те, що нібито цей указ є нелегітимним і, відповідно, визнавати його непотрібно, - додав Юсов.

За його словами, це має дати новий поштовх сепаратизму в Україні.

В свою чергу член політради ГП "Пора" Євген Золотарьов зазначив, що кампанія шантажу проводиться як з середини, так і ззовні України.

- Від дипломатів, які симпатизують процесам демократизації в Україні, ми довідались про те, що Володимир Путін під час неформального самміту країн СНД в Москві заявив, що цілісність України залежить від формату майбутньої урядової коаліції, – сказав Золотарьов, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Пора": Партія регіонів погрожує Ющенку сепаратизмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути