четвер, 10 лютого 2011 16:36

"Помаранчевим" ніщо не заважало так само переслідувати Януковича - New York Times

"Помаранчевим" ніщо не заважало так само переслідувати Януковича - New York Times

Через рік після вступу на посаду на хвилі обіцянок зміцнити зв'язки з Росією, український президент відкрито тисне на прозахідну опозицію. Політика Віктора Януковича є дзеркальним відображенням тактики придушення, яку використовують його союзники в Кремлі

Про це пише впливова американська The New York Times у статті "Янукович посилює тиск на Тимошенко в Україну".

Газета відзначає, що прокурори, які призначаються президентом, ініціювали безліч розслідувань проти лідерів опозиції, в тому числі проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Сполучені Штати і Європейський Союз, який колись хвалив Україну за відносно чесні вибори і мирну передачу влади від партії до партії, зараз висловили зростаючу тривогу з приводу поведінки уряду Януковича.

Представники української влади посилаються на аудит, проведений минулого року двома американськими юридичними фірмами і компанією Kroll Inc. Аудитори довели шість випадків фінансових зловживань під час прем'єрства Тимошенко.

Але Сполучені Штати і їх європейські союзники все більш скептично ставляться до мотивів уряду в Києві, пише NYT.

Західні дипломати відзначили, що коли при владі була помаранчева команда, їй ніщо не заважало з тим же прокурорським завзяттям переслідувати Януковича, але замість цього його залишили в спокої.

Також було відзначено, що американські фірми обмежили свій аудит тільки періодом прем'єрства Тимошенко і не звернули увагу на роки, коли уряд очолював Янукович.

The New York Times проводить паралелі з судовими процесами в Росії.

"Після другого судового розгляду в кінці грудня пан Ходорковський був засуджений до нового тюремного терміну і залишиться за гратами до 2017 року. Пані Клінтон тоді заявила, що вирок Ходорковському "піднімає питання про вибірковість переслідування, а правові норми затьмарюються політичними міркуваннями", - йдеться в статті.

За матеріалами NYT, Фокус

Зараз ви читаєте новину «"Помаранчевим" ніщо не заважало так само переслідувати Януковича - New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути