Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2008 12:00

"Після Грузії настане черга Наддністрянщини, а згодом і Криму"

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають державний суверенітет і територіальну єдність України залежними від ситуації у Грузії та від рівня участі української дипломатії в урегулюванні збройного конфлікту.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Українські політики і державні діячі повинні усвідомлювати, що від їхньої реакції та поведінки у розпал грузино-російської сутички на Кавказі багато у чому залежить державний суверенітет і територіальна цілісність України", - сказав директор АМС Віталій Бала.

Він упевнений, що у разі успішного для Росії розвитку ситуації у Грузії, наступним спірним питанням може стати кримське.

"Потім можна чекати певних дій відносно Наддністрянщини, а згодом і Криму", - вважає Бала.

На його думку, підтримка Росією осетинської сторони у грузино-осетинському конфлікті - це реакція на визнання Європейським Союзом Косова.

Зокрема він вважає, що грузино-осетинський конфлікт є серйозним випробуванням зрілості української демократії у цілому.

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", член парламентського комітету з питань євроінтеграції Ольга Герасим"юк допускає, що у Криму може повторитися ситуація, подібна сформованій у Південній Осетії (Грузія).

У ніч з 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як влада Грузії звинуватила сепаратистів з Південної Осетії у здійсненні низки нападів на мирне населення і миротворчі підрозділи у кількох селах неподалік від Цхінвалі.

Південна Осетія звернулася по допомогу до Росії, яка, у свою чергу, ввела у Південну Осетію свої війська і вчинила збройний опір військам Грузії.

Україна закликала Росію вивести свої війська з Грузії.

Грузія розраховує на посередництво України у мирному врегулюванні конфлікту у Південній Осетії, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Після Грузії настане черга Наддністрянщини, а згодом і Криму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути