пʼятниця, 29 лютого 2008 15:30

"Ощадбанк" хочуть приватизувати

Державне ВАТ "Ощадбанк" після завершення компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку СРСР може бути приватизоване.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Сергій Терьохін сьогодні на міжнародному форумі "Європа – Україна" в Києві.

"Після завершення програми по компенсації внесків через Ощадбанк ми думатимемо про його приватизацію. Не потрібен суспільству такий державний банк", - сказав Терьохін.

При цьому він відзначив, що, можливо, у перспективі із структури банку буде виведено один із підрозділів, на який і будуть покладені функції обслуговування процесу виплат компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР, а сам Ощадбанк буде запропонований до приватизації.

Як повідомлялося, в жовтні минулого року голова ради Національного банку України Петро Порошенко в інтерв`ю газеті "Дело" заявив, що вважає за доцільне продати частину акцій Ощадбанку.

"Я виступив би за проведення якісної підготовки цієї установи до публічного розміщення акцій (IPO)", - сказав він. Порошенко висловив переконання в зацікавленості інвесторів у покупці цих акцій. Він пояснив це тим, що Ощадбанк, "очищений" від проблемних зобов`язань, має найрозгалуженішу мережу представництв у країні, "який може ефективно працювати з населенням, буде дуже привабливим для інвесторів".

100% акцій Ощадбанку належать державі, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Ощадбанк" хочуть приватизувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути