четвер, 03 грудня 2009 11:27

"Нунсівці" пропонують вигнати з влади агентів КДБ

"Нунсівці" пропонують вигнати з влади агентів КДБ
Народні депутати від НУНС Іван Заєць та Ярослав Джоджик пропонують Верховній Раді ухвалити законопроект про люстрацію.

Про це йдеться в зареєстрованому ними проекті закону від 1 грудня.

Згідно зі пояснювальною запискою до документу, метою законопроекту є обмеження строком на п"ять років обіймання відповідних керівних посад в органах законодавчої, виконавчої та судової влади, правоохоронних органів в Україні посадових осіб, які співпрацювали з оперативними працівниками колишнього КДБ СРСР до 1991 р. як агент, резидент чи інший негласний нештатний співробітник або співпрацювали із спецслужбами інших держав як таємний інформатор чи помічник в оперативному отриманні інформації.

Законопроектом також пропонується провести обов"язкове опитування працівників органів законодавчої, виконавчої, судової гілки влади, а також працівників правоохоронних органів на предмет співпраці з спецслужбами СРСР, та спецслужбами інших держав.

У разі, якщо такі особи вже займають керівні посади у держорганах влади будь-якого рівня та свідомо приховали факт співпраці із спецслужбами, каральними органами, законопроектом надаються права відповідним органам, передбаченим законопроектом, порушити питання про звільнення зазначеного працівника із займаної посади.

Нагадаємо, народні депутати від НУНС Заєць та Джоджик пропонують Раді ухвалити законопроект про заборону комуністичної ідеології та ліквідацію символів тоталітарного та комуністичного режимів.

proUA
Зараз ви читаєте новину «"Нунсівці" пропонують вигнати з влади агентів КДБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути