четвер, 09 жовтня 2008 14:02

"Нова Рада протримається не довше року" - німецький політолог

Враховуючи європейські і євроатлантичні прагнення України, наслідки розпуску парламенту будуть "катастрофічними". Так вважає експерт берлінського фонду "Наука і політика" Райнер Лінднер.

"Призначаючи дострокові вибори на початок грудня Президент Ющенко сподівається, що до зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО політична ситуація в країні нормалізується і буде створений новий уряд, - допускає Лінднер. - Адже на цій зустрічі наприкінці року розглядатиметься питання надання Україні Плану дій щодо отримання членства в Альянсі, якого добивається Президент".

Проте, на думку Лінднера, такі надії не виправдаються, а дострокові вибори саме у цей момент матимуть "катастрофічні наслідки для зовнішньополітичного іміджу України".

"Після минулих дострокових виборів Захід сподівався на політичну нормалізацію в Україні. Тепер, коли ці очікування у котрий раз не виправдалися, не потрібно дивуватися, що і в Брюсселі, і у Вашингтоні просто втомилися від України", - відзначає німецький політолог.

На думку Лінднера, говорити про перспективи членства України в НАТО або Євросоюзі немає сенсу, поки в Києві не буде політичної стабільності.

В той же час, він підкреслив, що без зміни політичної еліти в Україні ця стабільність неможлива.

"Між провідними українськими політиками дуже багато особистих конфліктів, які, на жаль, гальмують політичний процес. Коли особисті розбіжності починають домінувати, на такому грунті дуже важко побудувати політичне майбутнє", - вважає політолог.

"Якщо нові вибори не принесуть істотного кадрового оновлення, наступний склад парламенту теж навряд чи протримається довше за рік", - прогнозує Лінднер.

Нагадаємо, дострокові парламентські вибори в Україні призначені на 7 грудня 2008 року, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Нова Рада протримається не довше року" - німецький політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути