пʼятниця, 15 лютого 2008 15:52

"Нафтогаз" заперечує існування договору з "Газпромом"

Українська держкомпанія "Нафтогаз" заперечує наявність проекту угоди про розвиток відносин з Росією по газу і подробиці цього проекту, що з"явилися в ЗМІ. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-реліз "Нафтогаза".

Раніше газета "Комерсант-Україна" повідомила, що в її розпорядженні опинилася копія проекту угоди між російською і українською стороною про розвиток відносин в газовій сфері. За даними видання, "Газпром" захотів від України виплатити борги за вже поставлений газ до 14 березня 2008 року, а нову схему постачань палива оформити до 1 квітня.

Нагадаємо, що після переговорів між президентами Володимиром Путіним і Віктором Ющенком про виключення з схеми постачань газу Rosukrenergo повідомлялося, що новий договір між країнами по газу буде підписаний вже 14 лютого. Проте українська сторона попросила відстрочити підписання договору на тиждень. Нагадаємо, що замість двох існуючих трейдерів Rosukrenergo і "Укргаз-Енерго", "Газпром" і "Нафтогаз України" створять два спільні підприємства, які займуться постачаннями газу.

Зараз заборгованість України перед "Газпромом" оцінюється в мільярд доларів за 2007 рік плюс 500 мільйонів за газ, поставлений в січні 2008 року, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" заперечує існування договору з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути