вівторок, 13 жовтня 2009 18:13

"Нафтогаз" вже два місяці просить "Газпром" змінити газові контракти

"Нафтогаз" вже два місяці просить "Газпром" змінити газові контракти

"Нафтогаз України" офіційно звернувся до "Газпрому" із пропозиціями щодо зміни низки пунктів, підписаних у січні 2009 року між компаніями, газових контрактів.

Про це повідомив представник президента України з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський журналістам у вівторок.

За його словами, такі переговори між госпсуб"єктами тривають уже близько двох місяців.

"Нафтогаз" відіслав дуже конкретні пропозиції щодо обсягів, щодо фіксації транзитного обсягу по іншому контракту, формування цін, тобто транзитної ставки і ціни на газ", - сказав він.

У той же час Соколовський відзначив, що "поки ніякої позитивної відповіді на ці пропозиції українського держхолдингу з боку "Газпрому" не надійшло".

"Поки що будь-якої позитивної відповіді немає, він може бути тільки тоді, коли на політичному рівні з Москви буде дана відмашка "Газпрому", - підкреслив він.

Соколовський також відзначив, що українську сторону насторожили останні заяви російських офіційних осіб, що нагадують Україні про те, що "Газпром" може застосувати штрафні санкції до "Нафтогазу України" за недобір газу в тих обсягах, що передбачені контрактами.

Представник президента додав, що за розрахунками українських і російських фахівців штрафні санкції, які можуть бути застосовані до "Нафтогазу України" за підсумками дев"яти місяців поточного року складають $5,9 млрд.

"За розрахунками Росії, і вони підтверджуються нашими фахівцями, за дев"ять місяців 2009 року над нами висять санкції на $5,9 млрд", - уточнив Соколовський.

У той же час представник президента України запевнив, що ніяких ризиків для Європи по транзиту природного газу взимку з боку України немає.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" вже два місяці просить "Газпром" змінити газові контракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути