Ексклюзиви
субота, 26 січня 2008 14:57

"Нафтогаз України" вимагає від "РосУкрЕнерго" припинити політизацію газу

"Нафтогаз України" вимагає  від "РосУкрЕнерго" припинити політизацію газу

НАК "Нафтогаз України" вимагає від представників СП "Укргаз-Енерго" та ЗАТ "РосУкрЕнерго" припинення політизації та нагнітання соціальної напруги навколо переговорного процесу щодо постачання газу в Україну.

Про це йдеться у заяві компанії, поширеній у суботу.

"Незважаючи на той факт, що НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром", АГ "Росукренерго" та СП "Укргаз-Енерго" знаходяться у переговорному процесі щодо врегулювання спірних питань, представники СП, яке на сьогодні може виступати тільки у якості посередника при закупівлі лише 5 млрд. куб. метрів імпортованого газу для українських споживачів, продовжують виходити з провокаційними заявами. Компанія розцінює такі заяви як енергетичний шантаж з метою дискредитації політики України у нафтогазовому секторі", - наголошують у "Нафтогазі".

Там відзначають, що СП "Укргаз-Енерго", що минулого року виступало єдиним постачальником імпортованого газу в Україну, надзвичайно ускладнило процедуру постачання газу споживачам України у листопаді-грудні 2007 року, що може повністю дестабілізувати ситуацію на газовому ринку Україні та зашкодити безперебійному транзиту російського газу до Західної Європи.

"Таким чином, де-факто, відповідальність за безперебійні та безаварійні поставки газу споживачам України та Західної Європи на сьогодні знаходиться винятково у компетенції НАК "Нафтогаз України" та її дочірніх підприємств", - зазначають у "Нафтогазі".

НАК вважає, що будь-яке публічне звинувачення однієї з сторін переговорного процесу до його закінчення є порушенням ділової етики та завдає шкоди репутації як НАК "Нафтогаз України", так і Україні, як державі в цілому.

Компанія закликає всіх учасників переговорів дотримуватись принципів толерантності та утриматись від будь-яких коментарів до завершення переговорного процесу, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз України" вимагає від "РосУкрЕнерго" припинити політизацію газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути