Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 17:46

"Москва неадекватно відреагувала на присвоєння Кіркорову звання народного артиста України"

"Москва неадекватно відреагувала на присвоєння Кіркорову звання народного артиста України"
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що будь-які радикальні заяви погіршують стан українсько-російських відносин.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку Тимошенко висловила сьогодні, коментуючи заяву Державної Думи Росії.

"Чесно кажучи, це неадекватна реакція російської Держдуми на присвоєння Філіпу Кіркорову звання народного артиста України. Ми робимо дружні кроки і сподіваємося, що буде побудована нормальна співпраця. Мені здається, що кожен радикальний крок погіршує стан справ між нашими країнами", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр наголосила, що Україна і Росія, вибудовувавши свої відносини, мають спиратися на об`єднуючі чинники.

"Я не уболівальник футболу, але я знаю, що недавно "Зеніт" (російський футбольний клуб – УНІАН) виграв кубок УЄФА, і в цій команді був українець Тимощук. Ми всі вболівали і бажали цієї перемоги, тому я вважаю, що нам потрібно шукати позитиви, а не негативи", - пояснила вона.

Тимошенко також зазначила, що уряд України має намір вибудовувати максимально ефективну співпрацю з Росією. Коментуючи можливість виведення Чорноморського Флоту РФ з території України, прем`єр-міністр сказала: "Уряд виконуватиме цю угоду. І ця угода буде виконана абсолютно. Мені здається, потрібно робити не гучні заяви, а просто робити справу. Уряд буде свою справу робити".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 червня, Державна дума Російської Федерації прийняла заяву, в якій пропонує керівництву країни у разі приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО або форсування вступу до Альянсу вважати це її одностороннім виходом з Договору про дружбу, співпрацю і партнерство, і розглянути питання про вихід Росії з цього документа, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Москва неадекватно відреагувала на присвоєння Кіркорову звання народного артиста України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути