четвер, 08 липня 2010 12:14

"Литвин робить вигляд, що Рада ще існує" - Бондаренко

"Литвин робить вигляд, що Рада ще існує" - Бондаренко

У БЮТ розкритикували голосування у Раді, при якому були відхилені майже всі поправки до закону про судоустрій та бюджетного кодексу.

"Це дуже серйозний етап узурпації всіх гілок влади однією політичною силою", - сказав бютівець Володимир Бондаренко у коментарі Gazeta.ua.

За словами бютівця, парламент поступово втрачає свої функції.

"Литвин намагається робити вигляд, що Верховна рада ще є, але її вже практично немає. Учорашнє голосування знищило будь-яку роль комітету із судочинства. Раніше розглядаючи бюжетний кодекс, переступили через Бюджетний комітет. Таким чином Верховна Рада буде нівельована до рівня дискусійного клубу", - сказав Бондаренко.

"А на референдумі, який передбачається провести 31 жовтня одним з питань буде значне зменшення чисельності Верховної Ради", - додав він.

На думку бютівця, поступово відбудеться передача практично всіх важелів управління до президента. "Хоча ми цього президента обирали під інші функції і вони були чітко визначені", - зауважив нардеп.

Нагадаємо, що 7 липня Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому закон про судоустрій. Усього парламент розглянув більше 600 поправок з 1724 запропонованих депутатами. Однак, переважна більшість поправок знаходила підтримку одного-двох депутатів.

6 липня парламент розглянув зміни до Бюджетного кодексу. Депутати розглянули всі запропоновані 671 поправки, і майже всі відхилили.

Опозиція висловила обурення таким голосуванням і залишила сесійну залу.

Зараз ви читаєте новину «"Литвин робить вигляд, що Рада ще існує" - Бондаренко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути