Ексклюзиви
субота, 22 листопада 2008 13:13

"Газпром" погрожує припинити поставки газу в Україну з 1 січня

"Газпром" погрожує припинити поставки газу в Україну з 1 січня
У "Газпромі" заявляють, що у разі непідписання договору з Україною на поставки газу в 2009 році до кінця поточного року будуть вимушені припинити ці поставки з 1 січня.

Про це в суботу в прямому ефірі російського телеканалу "Вести" заявив прес-секретар голови правління ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.

"Ми б хотіли уникнути такого розвитку подій – у нас є час, щоб встигнути за дні, що залишилися до Нового року, про все домовитися, але, як ви чудово розумієте, поставляти газ без контракту ми не можемо", - сказав він.

Купріянов зазначив, що якщо умови меморандуму про поступовий перехід на ринкові ціни до 2011 року не будуть виконані, то ринкова ціна для України складеться з 1 січня 2009 року на рівні 400 дол. за тисячу кубометрів.

"Меморандумом передбачений поступовий перехід на ринкове ціноутворення в 2009-2010 роках, і якщо умови меморандуму будуть виконані, можна буде говорити про інші умови", - підкреслив він.

При цьому Купріянов нагадав, що для виконання умов меморандуму Україні необхідно розрахуватися за вже поставлений газ.

Відповідаючи на запитання, якою може бути ціна газу в такій ситуації, він сказав: "Це переговорний процес – ми поки деталі не розкриваємо".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" погрожує припинити поставки газу в Україну з 1 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути