середа, 10 жовтня 2007 09:39

"Газова угода демонструє залежність від Кремля"

Український уряд взяв на себе гарантійні зобов"язання з урегулювання питання заборгованості за газ через свою залежність від політики Кремля, вважає експерт з нафти і газу Центру ім. Разумкова Володимир Омельченко.

Він стверджує, що газовими боргами господарюючих суб"єктів мають займатися не українські посадовці, а виключно компанія "УкрГазЕнерго", яка було створена саме для цього, передає "Німецька хвиля".

"Це їхня функція збирати борги, бо вони нікому не будуть потрібні. І самостійно вирішувати всі питання з "Газпромом", "РосУкрЕнерго". Це дуже просто перекласти всі свої функції на державу", - зауважив експерт.

За його словами, компанія "УкрГазЕнерго" була створена, щоб тримати Україну в фарватері російських політичних інтересів.

Діяльність посередника лише робить газові схеми непрозорими і заплутаними для споживачів, переконаний Омельченко.

Україна та Росія у вівторок домовилися про врегулювання суперечки довкола заборгованості України за газ. Її мають погасити шляхом передачі у власність "Газпрому" газу, який зберігається у сховищах компанії-посередника "РосУкрЕнерго".


Зараз ви читаєте новину «"Газова угода демонструє залежність від Кремля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути