Ексклюзиви
неділя, 31 жовтня 2010 15:27

"Фронт змін" купляв голоси у Ковелі за 200 гривень, а КПУ - в Криму за 100

"Фронт змін" купляв голоси у Ковелі за 200 гривень, а КПУ - в Криму за 100

Біля входу до приміщення дільниці № 18025 у місті Ковель Волинської області сьогодні зранку стояв автомобіль "Жигулі" бордового кольору із номерами 8645 АВ, у якому проводили оплату за відповідний голос. Агітатори пропонували людям за 200 гривень та спиртне проголосувати за партію "Фронт змін" та кандидата у депутати до Ковельської міської ради Юрія Семенюка.


"Про це порушення ми дізналися від одного із виборців, який зайшов на дільницю і почав кричати: "Там за "Фронт змін" гроші платять. Що ще хто дає? Буду голосувати" - розповіла Gazeta.ua спостерігач від громадської мережі "Опора" пані Ліля. – Невідомо, скільки людей повелося на підкуп, але те, що були охочі поміняти свій голос на гроші, можу сказати точно".

У прес-релізі кримського штабу Партії регіонів, "на виборчому окрузі №5 у Сімферополі, розташованому по вулиці Балаклавській, молоді люди непримітної зовнішності проводили підкуп виборців прямо в ході голосування. Вони підходили до виборців, які вагалися, й пропонували проголосувати за кандидатів від Комуністичної партії – за список від КПУ до Верховної Ради Криму, за кандидата в депутати до міськради Степана Кіскіна, за кандидата в міські голови Володимира Баженова і за кандидата від КПУ Євдокимова до Центральної районної ради Сімферополя".

За даними "регіоналів", виборців просили підтвердити правильність голосування знімком на камеру мобільного телефону. Молоді люди, стверджують у Партії регіонів, "оплачували голосування врученням 100 гривень". Наступного дня виборцям обіцяли виплатити ще по 100 гривень, якщо кандидати від КПУ будуть обрані.

"Приблизно на 12-ту годину у тих, хто підкуповував, закінчилася готівка, й вони пропонували виборцям проголосувати за кандидатів від Компартії, підтвердити голосування знімком у телефоні, після чого обіцяли завтра виплатити 200 гривень. У випадку, якщо у виборця не було телефону з фотокамерою, вони пропонували скористатися їхнім телефоном", - повідомляють у Партії регіонів.

Комуністи відкидають ці звинувачення й називають заяву Партії регіонів провокацією.

Gazeta.ua, УНІАН
Зараз ви читаєте новину «"Фронт змін" купляв голоси у Ковелі за 200 гривень, а КПУ - в Криму за 100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути