Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 09:14

"Фракції у Раді будуть поводитися так, як поводиться прем"єр"

Верховна Рада не зможе прийняти те чи інше рішення, тому що всі фракції мають свою особисту думку і не підуть на поступки іншим.

Такий прогноз в коментарі про початок роботи ВР після канікул висловив народний депутат ВР V скликання, екс-голова парламентського комітету у закордонних справах Віталій Шибко.

На його думку, для продуктивної роботи парламенту необхідне об"єднання всіх фракцій, але цього не станеться.

"Можна спрогнозувати, що блокування буде, але це марне заняття, тому що сьогодні, яке б питання в парламенті не ставилося на голосування, воно не буде підтримане більшістю. Немає ніяких до кінця щирих намірів ні в одній фракції, всі чітко визначають, що це питання педантичне, і незрозуміло, як розвиватимуться події. І кожна фракція, турбуючись про себе, про майбутні вибори і шукаючи підтримки в інших країнах, не прийме ніякого остаточного рішення. Будуть поводитися так, як поводиться прем"єр, - відмовчуватися", - вважає політик.

Нагадаємо, після грузино-осетинського конфлікту, який розгорівся на початку серпня, фракції ВР наполягали на проведенні позачергового засідання парламенту, яке так і не відбулося.

Фракція НУ-НС на першому засіданні третьої сесії Верховної Ради ініціює першочерговий розгляд питання про ситуацію навколо російсько-грузинського збройного конфлікту.

Фракція КПУ наполягає на необхідності розглянути питання винесення імпічменту Президентові України у зв"язку з його "прогрузинською" позицією.

Пізніше депутати парламентської фракції ПР зазначали, що на першому засіданні після канікул потрібно насамперед розглянути питання російсько-українських відносин. За словами лідера фракції, парламент повинен дати оцінку діям української влади і з"ясувати, на яких підставах були надані повноваження української влади підтримувати дії однієї з воюючих сторін.

У фракції ПР вважають також, що Верховна Рада повинна розглянути питання можливих постачань Україною зброї до Грузії, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"Фракції у Раді будуть поводитися так, як поводиться прем"єр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути