вівторок, 20 листопада 2007 13:04

"Факт геноциду в Україні незаперечний"

Експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України Олександр Палій вважає, що Голодомор в Україні, безумовно, був актом геноциду.

Політолог наголосив, що є маса фактичних підтверджень цьому. Головним підтвердженням, за його словами, служить той факт, що на українських кордонах стояли військові підрозділи, які не випускали українців за територію нашої країни, знімали їх з потягів.

Політолог відзначив, що є дуже багато сіл в Україні, які знаходяться близько до російського кордону, наприклад, села у Луганській області граничать з Ростовською областю РФ, Сумська область з Воронезькою. У цих селах за кілька кілометрів від кордону вимирали цілі села. В російських селах, які були по той бік кордону, не було проблем з харчуванням.

"Тільки у Україні використовувалися військові підрозділи для того, щоб захищати територію усередині самої України і не випускати населення. Ніде, ні у Росії, ні у Казахстані, такі методи не використовувалися. Для демонстрації цього існує маса архівних документів, згідно з якими з території Росії та інших країн висилали тих українців, які проривалися через кордони. Таких людей налічувалося сотні тисяч. Є документ від січня 1933 року, згідно з яким до України було вислано понад двісті тисяч осіб.", - сказав Палій.

Політолог нагадав про спеціальну постанову, у якій йшлося про вилучення всіх без винятку продуктів харчування, не тільки зерна.

Щодо зерна, то, за його словами, дійсно і в Росії вживалися репресивні методи відносно селян, але вилучення зерна не передбачає голодну смерть.

Вилучення ж всіх продуктів призводить до того, що люди не доживуть до весни, особливо в умовах села у той час. Політолог наголосив, що ці методи були застосовані тільки на території України.

За матеріалами: ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Факт геноциду в Україні незаперечний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути