Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2007 14:52

"Європа намагається обійти стороною Україну"

Проекти забезпечення енергоресурсами Європи, розглянуті без участі України, свідчать про байдужність Європи до українських проблем.

Про це заявив у ході Вільнюської конференції в середу директор департаменту економічного співробітництва МЗС України Сергій Корсунський.

"Намір імпортувати російський газ, оминаючи Україну, - ясний сигнал українському народу: ми вас залишаємо наодинці, викручуйтеся, як хочете", - сказав Корсунський, маючи на увазі проект створення газогону Nord Stream і проект Набукко - постачань азербайджанської сировини через Туреччину.

"Україна закуповує у "Газпрома" великі обсяги газу. Незважаючи на це, "Газпром" вирішив побудувати різні трубопроводи, що обходять Україну. Чи зменшаться проблеми для Європи? Ні!", - переконаний представник українського МЗС.

"Не Україна створює ці проблеми, а політика "Газпрому", - наголосив він.

За словами Корсунського, Україна зацікавлена брати участь у проекті Набукко: "Але створюється враження, що, незважаючи на удавану зацікавленість у диверсифікованості постачань енергоресурсів, Європа намагається обійти стороною Україну".

Доповідач додав, що проект Одеса-Броди не просувається через відсутність політичної волі в Європі , повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Європа намагається обійти стороною Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути