вівторок, 07 жовтня 2008 15:31

"Якщо прем"єром стане людина Ющенка, ціна на газ буде $500"

Головним досягненням Прем"єр-міністра Юлії Тимошенко в політичній дискусії з Кремлем є усунення посередника в поставках газу. Так вважає директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

Бала підкреслив, що Тимошенко зробила те, що свого часу не зміг і не захотів зробити Віктор Ющенко.

Бала називає одним з головних успіхів газових переговорів - це усунення посередника, а саме "РосУкренЕрго". Експерт підкреслив, що якщо б цей посередник залишився, то ціна на газ для України була не менше $400-450 за 1000 кубометрів, а так на сьогодні є надія, що ціна буде $300 за 1000 кубометрів.

Бала називає це персональною ціною для Тимошенко, оскільки лише вона виступила за усунення посередника, і тепер поставки газу будуть набагато прозоріші.

Крім того, він упевнений, що домовленості між прем"єр-міністрами України і Росії - це результат загальної політичної довіри політиків Юлії Тимошенко і Володимира Путіна.

Крім того, заступник директора АМС Олексій Голобуцький вважає, що якщо на посту Прем"єр-міністра буде не Тимошенко, а "людина Президента" (або Юрій Єхануров, або Раїса Богатирьова), то ціна на газ також буде не менше, ніж $450-500, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо прем"єром стане людина Ющенка, ціна на газ буде $500"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути