Ексклюзиви
понеділок, 07 лютого 2011 17:29

"БЮТівець" пропонує "регіоналам" скасувати статтю Конституції про народовладдя

"БЮТівець" пропонує "регіоналам" скасувати статтю Конституції про народовладдя

Фракція "БЮТ-Батьківщина" не буде голосувати за внесення змін до Конституції щодо скасування особистого голосування депутатів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Василь Кравчук.

За його словами для Партії регіонів не існує демократії, законності і Конституції.

"Я пропоную Партії регіонів відмінити першу статтю Конституції. Там йдеться про те, що джерелом влади в країні є народ. Вона їм, мабуть, не потрібна. Хай напишуть, що джерелом влади є Партія регіонів", - зауважив депутат.

Кравчук наголосив, що люди обирають конкретних депутатів, з кого потім можна спитати.

"Нехай Макеєнко читає закон про регламент Верховної Ради. Ним передбачено один тиждень пленарний, другий в комітетах, знову пленарний, потім – робота в округах з виборцями. Зараз все зроблено правильно. А вони перекроїли все, утворили нову-стару Конституцію і тепер "ґвалтують" її. Нехай поставили б кнопку тільки Михайлу Чечетову. Коли б він її натискав, на табло засвітилося б 180 за чи проти. Це в них називається демократія "по-чечетовськи" і "по-януковичеськи", - зауважив "бютівець".

"Суспільство і світ бачать всю "демократичність" влади. Та сріблянка, якою була пофарбована Партія регіонів до виборів, змилася. Тому проявляється справжнє обличчя нинішньої влади", - додав політик.

Нагадаємо, у Партії регіонів готові внести зміни до Конституції для скасування особистого голосування депутатів. Про це він сказав глава комітету з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності ВР, "регіонал" Володимир Макеєнко.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТівець" пропонує "регіоналам" скасувати статтю Конституції про народовладдя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути