Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 09:02

"Якби Ющенко хотів допомогти Тимошенко він би передзвонив Путіну" - радник прем"єра

"Якби Ющенко хотів допомогти Тимошенко він би передзвонив Путіну" - радник прем"єра
Президент міг би замість нагнітання ситуації у газовій сфері допомогти уряду, вважає радник прем"єр-міністра України з енергетичних питань, народний депутат від БЮТ Олександр Гудима.

Таку думку він висловив, коментуючи заяву першого заступника глави Секретаріату президента Олександра Шлапака про те, що Віктор Ющенко стурбований відсутністю угод про постачання газу.

"Якби я був радником президента, я дозволив би собі порадити президентові до 8 травня, поки Володимир Путін ще президент, подзвонити йому, і таким чином допомогти уряду у врегулюванні цієї проблеми. Тому що затримка - не за урядом Юлії Тимошенко, не за коаліцією, яка ухвалює якісь закони", - відзначив Гудима.

За його словами, в газовій сфері необхідно сісти і підписувати угоди, про які домовилися президенти, а з боку українського уряду сьогодні зроблене все можливе.

Гудима переконаний, що звинувачення,які звучать з боку Секретаріату президента, - абсолютно безпідставні. "На жаль, це говорить не президент, а він по черзі довіряє такі речі робити то Балозі, то Шлапаку, то ще комусь. Вважаю: якщо ви хочете допомогти уряду, то, будь-ласка, допоможіть, передзвоніть, шановний пан президент, поки ще президентові Путіну і скажіть, що Україна робить все можливе і неможливе", - говорить радник прем"єр-міністра.

Гудима також відзначає, що не тільки Україна не платить за газ, але і Росія не платить Києву за транзит, і ці суми десь еквівалентні. "Що може зробити Україна, якщо вона залежить від підпису Росії? Давати прес-конференції?", - відзначає експерт. Він вважає, що Юлія Тимошенко правильно робить, що не переводить відношення між Україною і Росією в публічну площину. "Мені сумно, що це робить Секретаріат президента", - додав парламентарій.

"Ситуація тут непроста. І в цій непростій ситуації, коли значна частина успіху в переговорах і підписанні залежить не від українського уряду, а від російської сторони, ще створювати додаткові проблеми у вигляді безпідставної, як мені здається, критики з боку Секретаріату президента, означає не допомагати, а навпаки, нагнітати ситуацію", - резюмує радник прем"єр-міністра України.

За матеріалами: АМІ Новості-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Якби Ющенко хотів допомогти Тимошенко він би передзвонив Путіну" - радник прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути