Ексклюзиви
вівторок, 26 листопада 2013 01:59

П'ята ніч "Євромайдану": "Янукович вср...ся на своєму золотому унітазі"
42

Фото: Фото: Ольга Каменєва

- Курить в переходах нельзя, - кричить жінка зі стрічкою Євросоюзу, проходячи повз міліціонерів. Троє правоохоронців палять на сходинках з виходу столичного метро "Майдан Незалежність". Вони ховаються від дощу. За хвилину міліціонери кидають цигарки.

П'яту ніч на Майдані Незалежності та Європейській площі перебувають прихильники євроінтеграції. Люди вийшли протестувати у ніч 21 листопада. Після того, як уряд оголосив зупинку євроінтеграції. Не зважаючи на дощ люди обіцяють залишатися на вулиці до перемоги.

Ввечері, 25 листопада, на Майдані грає українська патріотична музика. Монумент обклеєний паперовими плакатами з різними гаслами. Під ним танцюють студенти.

- Міліція з народом! - кричать у гучномовець, натовп повторює.
- Україна – це Європа! – скандують через декілька хвилин.
- Змерзну погріюсь, а потім знову сюди. Цілий день простояв. Надіємось Бог образумить нашу владу, яка не знає на якому світі живе. Далі будем бачити, якщо воно буде, - махає національним прапором киянин Георгій Лук'янчук на сходинках на Майдані. Він тримає плакат з зображенням Тараса Шевченка та напис: "Єднайтеся українці та не з москалями".

- Якщо Янукович не підтримує більшість народу, то будем робити все, вплоть до революції "Україна без Януковича", - продовжує розповідати чоловік. - Євросоюз – це повага до людських цінностей та прав. Там немає такого беззаконня у судах чи міліції. І вибори чесні. В Європі українці бачать те, що вони не бачили у царській Росії при Радянському Союзі.

- Те, що саміт можуть перенести це лицемірство, - махає рукою сивий чоловік на Майдані. - Перенести, то можуть, але не на місяць, а на роки. Європа сказала, або зараз, або ніколи. Дата визначена, вони не грають на бажання. Якщо цей шанс пропустимо, то не знаю, що чекає на Україну. А Януковичу аби щось виторговувати для себе та Сім'ї. може торгується за підтримку Заходу на виборах. Він вже зрозумів, що Путін і команда у Кремлі ніколи не гарантуватиме те, що обіцяє. Про це говорять харківські угоди.

Близько 19.00 год. на Європейські площі у Києві зі сцени співає Крихітка. На проїжджій частині молодики намагаються встановити металеву огорожу. До них підбігає міліція, намагається задавити.

- Це наша площа, - кричить жінка з гучномовцем до міліціонера. Вона одягнута у клейончастий дощовик.

- Ми за те, щоб наші діти були в Європі, - каже з яскраво-червоними губами 62-річна Наталія Дмитрівна, працювала фінансистом.

Зі сцени організатори "Євромайдану" наголошують, щоб люди не забували чого прийшли, оскільки це зібрання – не фестиваль. Після цього на сцену виходить лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

- Я і не виключаю, що подібні провокації (біля Кабміну 24 листопада – Gazeta.ua) можуть бути сьогоднішньої ночі, - кричить у мікрофон Олег Тягнибок. - Нам треба готуватися і розуміти, що влада на все піде. Влада, відчувши, що не може нас відігнати, розпочала інформаційну атаку. Влада останнього року намагалася пересварити представників трьох опозиційних партій.

Після того, як Тягнибок повідомляє, що зараз на телебаченні виступає президент Віктор Янукович з промовою.
-Янукович вср..ся на своєму золотому унітазі, - кричить хтось із натовпу. Чутно сміх.

За лідером "Свободи" захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко зачитує листа екс-прем'єра. У ньому говориться, що Тимошенко оголошує голодування.

- Юлі Волю, - кричить натовп. Літня жінка у темному береті витирає сльози.
- Хочу, щоб діти прожили не так, як ми в болоті прожили ці года, - розповідає на Європейській площі киянин 58-річний Анатолій Живага, працює на заводі "Арсенал". - Ці Азарови, Януковичі розікрали всьо. Біля Кабміну приїхали оці Донецькі "тітушки".
- Хочу, чтобы в Украине было больше порядка. У них там чисто и зарплаты больше. Я была в Венгрии. Там более серезно ко всему относятся. И нету корупции, - 68-річна Галина Федорівна, пенсіонерка, працювала інженером.

Зараз ви читаєте новину «П'ята ніч "Євромайдану": "Янукович вср...ся на своєму золотому унітазі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

167

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути