четвер, 22 березня 2018 09:06

"П'яна звалилася з бронетранспортера" - Москаль розповів про полон Савченко

"П'яна звалилася з бронетранспортера" - Москаль розповів про полон Савченко
Надія Савченко була в нетверезому стані, так потрапила у полон бойовиків - Москаль. Фото - Укрінформ

Позафракційний нардеп Надія Савченко потрапила в полон до терористів ЛНР та була вивезена на територію Росії, тому що "в самоволку" п'яна поїхала "мочити сепарів".

З вини Савченко в той день загинули 15 бійців АТО, яких вона взяла з собою. Про це розповів колишній глава Луганської військово-цивільної адміністрації, а нині голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає "Українська правда".

"Поїхали вони, валити сепарів і довалилися. 15 бійців АТО з її вини загинули в той день, вона ж п'яна звалилася з бронетранспортера, її забрали ці бойовики або росіяни, хто там був", - зазначив Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко - завербований агент - у парламенті зробили відверту заяву

Він також підкреслив, що "добровольцем" Савченко складно назвати, вона скоріше є дезертиром, оскільки на той момент була кадровим військовослужбовцем ЗСУ, але самовільно покинула свою частину.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, у середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії. 25 травня 2016 Савченко звільнили з російського полону. Пробула там 709 днів. Її обміняли на Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва — захоплених на Донбасі співробітників головного розвідувального управління РФ. Петро Порошенко вручив їй орден Героя України.

Зараз ви читаєте новину «"П'яна звалилася з бронетранспортера" - Москаль розповів про полон Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути