Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2023 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

ППО для України: Японія дала згоду на поставку США ракет Patriot

ППО для України: Японія дала згоду на поставку США ракет Patriot
Україна зможе отримати від Вашингтону більше сучасних ППО. Фото: eastnews.ua

Уряд Японії ухвалив рішення щодо відправки ракет для Patriot до Сполучених Штатів Америки.

Цей крок повинен створити більший резерв для протиповітряної оборони України, пише ВВС. Адже тепер Київ зможе отримати від Вашингтону більше сучасних ППО.

"Раніше дозволялося відправляти з Японії лише компоненти ліцензованого обладнання до країни, яка видала ліцензію на виробництво. Але за новими правилами, після змін пацифістської політики, країна може відправляти і готову продукцію. Токіо оголосило про цю зміну в п'ятницю, 22 грудня. Після цього Міністерство закордонних справ країни заявило, що відправить ракети для Patriot до США для подальшого зміцнення японсько-американського альянсу", - сказано в повідомленні.

Ракети можуть бути відправлені лише до США, а для відправки до третьої країни потрібна згода Японії. Японія все ще забороняє експорт зброї до країн, які перебувають у стані війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов назвав історичним моментом рішення Японії про постачання зброї

Це може означати, що ракети для Patriot японського виробництва можуть поповнити запаси США, в той час як Вашингтон відправлятиме американські ракети в Україну.

В Японії ракети для Patriot виробляються компанією Mitsubishi Heavy Industries за ліцензією американських оборонних підрядників Lockheed Martin і RTX.

"У західних держав закінчуються боєприпаси, які вони можуть надати Україні для захисту від російського вторгнення. Ракети для Patriot є одним з найсучасніших видів озброєнь, які США постачають Україні", - йдеться у публікації.

Сполучені Штати Америки звернулися до Японії, щоб надати Києву ракети для ЗРК Patriot. На такий крок Вашингтон наштовхнули нестача систем протиповітряної оборони в Україні та неможливість швидкого ухвалення пакета допомоги в Конгресі. Японія має затвердити зміни в політиці вже цього тижня, писав раніше The Washington Post із посиланням на анонімних американських посадовців.

Зараз ви читаєте новину «ППО для України: Японія дала згоду на поставку США ракет Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути