середа, 28 серпня 2013 11:56

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Путіна звинуватили в цинізмі та брехні

Путіна звинуватили в цинізмі та брехні
Фото: voprosik.net

Нав'язування референдуму щодо вступу до Митного союзу є спробою змусити Україну рухатися в одному напрямку.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

"Україна зараз не збирається вступати до Євросоюзу. Йдеться про підписання зони вільної торгівлі з ЄС. На цьому треба наголошувати. Сьогодні Україна має двосторонню зону вільної торгівлі з Росією, а також із країнами СНД. Це є абсолютно нормальним, що ми хочемо з усіма співпрацювати — мати симетричні стосунки. Однак Росія руками комуністів хоче затягнути нас у Митний союз, що різко обмежить можливості України", - зауважив він.

Експерт наголосив, що більшість українців виступають за вступ до ЄС. "Нещодавно було опитування Центру Разумкова. Воно показує, що якщо ставити питання руба: "Вступ до Митного союзу чи до Євросоюзу", то за перший варіант проголосувало 36 відсотків, за другий — 46. Винесення будь-яких питань, які розколюють суспільство, на референдум є внесенням додаткової напруги в суспільство. Це хоче зробити Кремль, використавши цей додатковий засіб тиску на Януковича", - зазначив Гарань.

За словами політолога, Янукович вчинив нерозумно, підписавши закон про референдум, який був прийнятий із численними порушеннями, бо його можуть використовувати в тому числі проти президента. Він впевнений, що Росія нервує через те, що Україна отримує великі довгострокові можливості на європейському ринку. "Крім того, запроваджуються стандарти, які зближують українську економіку, суспільство з Європою. Бо Україна в такому разі не замикається на східному векторі. Навпаки, запроваджуються інші правила гри та стандарти. Це те, що турбує Москву. Бо зменшуються можливості для тиску з її боку", - пояснив експерт.

"Я чув, що Путін говорив щодо не бажання, аби до Росії потрапляли через Україну неякісні товари з Європи. Коли він заявляє про те, що він дбає про контроль товарів - це є верхом цинізму та брехні. Коли я це слухав, у мене було враження, що я опинився у Радянському Союзі. Тобі розповідають, як загниває капіталізм. Це радянська пропаганда, яка розрахована на людей, які не те, що не знають ситуацію, а просто не хочуть подумати. Де стандарти та контроль за товарами вищий — в Євросоюзі чи в Митному союзі? Абсолютно всім зрозуміло, що в Європі", - додав Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Путіна звинуватили в цинізмі та брехні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

376

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути