Ексклюзиви
понеділок, 14 серпня 2023 22:42

Путіна ніхто не заарештує, поки він є президентом РФ – Держдеп США

Путіна ніхто не заарештує, поки він є президентом РФ – Держдеп США
Володимира Путіна поки не зможуть заарештувати. Фото: Кореспондент

Президент РФ Володимир Путін навряд чи буде заарештований за злочини в Україні, поки він залишається на посаді глави держави.

Якщо він опиниться під вартою іноземного суду, Міжнародного кримінального суду чи української спеціальної палати, то, скоріш за все, це станеться тому, що він більше не буде головою держави, розповіла посол США з особливих доручень глобального кримінального правосуддя, представниця Держдепу Бет ван Скаак в інтерв'ю "Бабелю".

Але це не означає, що Україна не може розпочати розслідування, підготувати обвинувальні акти проти нього та інших осіб у ланцюгу командування. Українська влада має бути готовою до швидких дій, якщо в Росії почнуться політичні трансформації і Путін втратить посаду та імунітет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газові гіганти РФ створюють "кишенькові" армії найманців для війни в Україні

"У Росії є багато інших високопосадовців, які несуть відповідальність за війну в Україні. Вони обіймають вищі керівні посади, приймають рішення і керують діями, які і є російською агресією. Ці люди мають відповісти за злочин агресії, за будь-які воєнні злочини та звірства. Тому Спеціальна палата для розгляду звинувачень все одно має сенс", – розповіла ван Скаак.

США підтримують ідею інтернаціоналізованого трибуналу, який буде частиною української судової системи, підтвердила вона.

Після рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі видати ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна настрої у Москві стали "похмурішими". Зокрема, у вежах Кремля все більше незадоволення від того, що відбувається. Все більш похмуре усвідомлення перспектив, а саме геополітичної катастрофи режиму Путіна. Уже мова йде про пошук наступника Путіна і шукає його вже не Путін.

Зараз ви читаєте новину «Путіна ніхто не заарештує, поки він є президентом РФ – Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути