субота, 24 липня 2010 15:32

Путіна не влаштовує Азаров і дружба Януковича з Лукашенком

Путіна не влаштовує Азаров і дружба Януковича з Лукашенком

Суботній візит російського прем"єра Володимира Путіна до Криму може бути пов"язаний з питанням про відставку глави українського уряду Миколи Азарова. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Вадим Карасьов.

"Формально візит Путіна - це святкування флоту, а реально, щоб зрозуміти, що буде восени. Зараз ходять розмови про різні відставки і Путін розуміє, що Азаров не та людина, з якою потрібно далі домовлятися по трубі, атому і літакам. Путін буде намагатися дожимати президента", - вважає політолог.

За словами Карасьова, Путін також хоче з"ясувати, наскільки міцні стосунки між Україною і Білоруссю.

"Після того, як Україна погодилася транспортувати Венесуельську нафту до Білорусі, Путіну важливо зрозуміти, з ким може бути Янукович: чи підтримає він Лукашенка, чи ні? Адже сьогодні Лукашенко формує клуб супротиву Кремлю", - зауважив політолог.

Тому, на його думку, Путін у терміновому порядку хоче втрутитися і нейтралізувати покращення стосунків між Білоруссю і Україною. "Тим більше, що Лукашенко і Янукович схожі за типажем - це політики-господарники, політики вольового штибу", - зазначив експерт.

Крім того, Карасьов припустив, що Лукашенко і Янукович недолюблюють російських керівників.

"Десь всередині душі вони недолюблюють Путіна й Медведєва за їх зверхність, "пітерськість", урбанізм. Бо це вихідці із великих мегаполісів. У той час як Лукашенко і Янукович це вихідці із села або робітничих слобідок", - пояснив експерт.

Нагадаємо, що у суботу, 24 липня, Янукович у Криму зустрінеться з Путіним. Зустріч відбудеться в рамках одноденного робочого візиту прем"єра Росії в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Путіна не влаштовує Азаров і дружба Януковича з Лукашенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути