четвер, 12 вересня 2013 10:01

Путін звернувся до американців щодо конфлікту у Сирії

Путін звернувся до американців щодо конфлікту у Сирії
Володимир Путін. Фото: piter.tv

Президент Росії Володимир Путін оприлюднив особисте звернення до американського народу у зв'язку з сирійською кризою.

Російський президент висловив застереження щодо удару по Сирії на сторінках американської газети New York Times, повідомляє ВВС-Україна.

За його словами, збройне втручання у конфлікт підвищить рівень насильства і дасть поштовх новій хвилі тероризму.

Події "змусили мене звернутися напряму до американських громадян та їхніх політичних лідерів", - написав Путін у своїй статті.

"Потенційний удар Сполучених Штатів по Сирії, попри жорстку опозицію з боку багатьох країн і політичних та релігійних лідерів, зокрема Папи Римського, призведе до ще більших невинних жертв і ескалації ситуації, можливо, до поширення конфлікту далеко за межі кордонів Сирії", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін каже, що таких московських виборів ще не було

Звернення президента Росії до американців з'явилося у день, коли сирійську кризу мають обговорити в Женеві очільники зовнішньополітичних відомств Росії та США.

Інформ-агенція нагадує, що Раніше Москва оголосила про план передати сирійську хімічну зброю під міжнародний контроль, і влада Сирії привітала цю ініціативу.

Така пропозиція змусила президента США Барака Обаму відкласти військові дії проти Сирії, аби дати час для дипломатії.

Нагадаємо, США звинувачують сирійський уряд у застосуванні минулого місяця хімічної зброї поблизу Дамаска, в результаті чого загинули сотні людей. Влада Сирії покладає провину за напад на повстанців.

План Росії у Нью-Йорку обговорили п'ять постійних членів Ради Безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" запускає проект "масштабніший, ніж у Навального"

Великобританія, США і Франція хотіли б розробити резолюцію, яка б зобов'язувала сирійський уряд виконати всі умови, але Росія виступає за документ без зобов'язань у разі невиконання Сирією всіх умов.

Росія відкидає французький проект резолюції, в якому міститься згадка про 7-й розділ Статуту ООН, який передбачає застосування сили у разі невиконання плану передачі зброї.

У своїй статті Путін зазначає, що сумнівів у застосуванні отруйного газу в Сирії немає, але стверджує, що є всі причини вважати, що його застосувала опозиція, аби спровокувати військову інтервенцію з боку країн Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Путін звернувся до американців щодо конфлікту у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

111

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути