вівторок, 10 вересня 2013 23:32

Обама закликав сенаторів відкласти голосування щодо Сирії

Обама закликав сенаторів відкласти голосування щодо Сирії
Барак Обама. Фото: hronika.info

Президент США Барак Обама на закритій зустрічі з сенаторами у вівторок закликав сенат відкласти голосування щодо схвалення військового втручання в Сирію до розгляду можливого дипломатичного вирішення конфлікту , пише газета Politico з посиланням на джерела на закритій зустрічі .

Раніше Росія запропонувала передати сирійське хімічну зброю під міжнародний контроль, і США погодилися розглянути цю пропозицію.

Тим часом , зазначимо , сьогодні раніше прес -секретар Джей Карні заявив , що Білий дім буде як і раніше добиватися від конгресу рішення щодо схвалення інтервенції в Сирію , незважаючи на те , що сирійські власті дали згоду на передачу своєї хімічної зброї під міжнародний контроль .

" Є заява російського міністра закордонних справ і відповідь сирійського міністра закордонних справ. Ми збираємося їх вивчити і спілкуватися з росіянами та іншими на цю тему , але ми повинні продовжувати тиснути на режим Асада і загрожувати військовими діями з боку США , оскільки саме ця загроза призвела до цієї пропозиції. Я думаю , що це очевидно всім , хто спостерігав за нами " , - сказав Карні.

Нагадаємо , в понеділок російські влада закликала Сирію передати хімічну зброю під міжнародний контроль . "Якщо встановлення міжнародного контролю над хімзброєю в цій країні дозволить уникнути військових ударів , то ми негайно включаємося в роботу з Дамаском " , - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров. Раніше Обама заявляв про готовність застосувати силу у вирішенні сирійського конфлікту .

Зараз ви читаєте новину «Обама закликав сенаторів відкласти голосування щодо Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути