Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2022 23:58

Путін затвердив зовнішньополітичну доктрину РФ

Путін затвердив зовнішньополітичну доктрину РФ
Путін затвердив зовнішньополітичну доктрину. Фото: Українська правда

Президент Росії Володимир Путін схвалив нову зовнішньополітичну доктрину..

У опублікованій 31-сторінковій "гуманітарній політиці" йдеться про те, що Росія повинна "захищати, оберігати та розвивати традиції та ідеали "руського міру", повідомляє Reuters.

Стратегія представлена як свого роду "стратегія м'якої сили", вона легітимізує і офіційно закріплює тези та методи російської політики та релігії, які були використані, щоб виправдати окупацію Москвою частини України та підтримку сепаратистських проросійських утворень на її сході.

"Російська Федерація надає підтримку співвітчизникам, які проживають за кордоном, у реалізації їхніх прав, забезпечує захист їхніх інтересів і збереження російської культурної ідентичності", – йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну-Русь придумав не Арестович. Чи варто дати їй шанс

Зв'язки Росії з співвітчизниками за кордоном дозволили їй "зміцнити на міжнародній арені імідж демократичної країни, що прагне до створення багатополярного світу", йдеться в доктрині

Згідно з новою політикою, Росія повинна розширити співпрацю зі слов'янськими країнами, Китаєм та Індією, а також зміцнити свої зв'язки з Близьким Сходом, Латинською Америкою та Африкою.

Москва також повинна і далі поглиблювати свої зв'язки з Абхазією та Осетією, двома грузинськими регіонами, визнаними Москвою незалежними після її війни проти Грузії в 2008 році, а також двома сепаратистськими утвореннями на сході України, самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР".

"Руський мір" – поняття, яке кремлівські ідеологи використовували для виправдання інтервенції за кордоном на підтримку російськомовних громадян.

Російське керівництво вимагає від колаборантів на тимчасово захопленій Херсонщині продовжувати підготовку до проведення псевдореферендуму.

Підтримки населення в окупантів немає.

Зараз ви читаєте новину «Путін затвердив зовнішньополітичну доктрину РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути