Ексклюзиви
пʼятниця, 12 травня 2006 12:01

Путін заборонив дотувати білоруську економіку

Президент Росії Володимир Путін підписав розпорядження про вжиття заходів щодо припинення дотування Росією економіки Білорусі, а також припинення реекспорту і контрабанди російських товарів через територію Білорусі. Про це повідомляє газета "КоммерсантЪ" посилаючись на свої джерела.

За інформацією видання, у "Газпромі" підтвердили, що таке розпорядження підписане і що газова монополія продовжує переговори про підвищення цін на газ для Білорусі з урахуванням положень цього документа.

Ціну, за даними газети, передбачається підвищити в тричі. Зараз Білорусь платить $46,68 за тисячу кубометрів. Раніше білоруська сторона заявляла, що готова до підвищення ціни максимум на 11%.

Джерело "Коммерсанта" у Кремлі повідомило, що Білорусь зможе одержувати російські енергоносії за пільговими цінами тільки за умови входження до Росії.

Раніше Володимир Путін неодноразово давав зрозуміти, що об"єднання двох країн можливе тільки шляхом входження Білорусі до складу Росії, тоді як Олександр Лукашенко наполягає на рівноправності держав і необхідності ухвалення нової конституції союзної держави, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Путін заборонив дотувати білоруську економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути