Ексклюзиви
вівторок, 21 червня 2022 15:11

Путін умовлятиме Лукашенка напасти на Україну - експерт

Путін умовлятиме Лукашенка напасти на Україну - експерт
Кремлю необхідно, щоб Білорусь вступила у війну. Фото: eastnews.ua

Російський президент Володимир Путін проситиме самопроголошеного президента Білорусії Олександра Лукашенка долучитися до війни проти України.

Саме для цього Путін їде в Білорусь, каже військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН.

"Путін їде "дотискати" Лукашенка. Річ у тім, що РФ видихається. І ми це бачимо. Як би нам не було важко на Луганському напрямку, але того наступального потенціалу, який був ще в травні - немає. Оперативного резерву немає, треба час для його створення. І Путіну вкрай необхідно, щоб Білорусь відкрила другий фронт", - каже Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лукашенко готується до війни" - Жданов розповів, коли можливе вторгнення з півночі

Білорусь може зв'язати частину сил української армії на північному сході. І таким чином відтягнути ЗСУ від східних та інших напрямків. Але для Лукашенка це ризикове рішення. Для українського командування воно не буде несподіванкою.

"Ми бачитимемо будь-які заходи з підготування наступу. І ми не дамо вже зайти їм колонами, як це було з Росією. Відсіч вони дістануть ще на кордоні. Водночас Лукашенко почав активні дії пошуку шляхів відступу. Він шукає на Заході довірену особу. Білорусь також готова допустити на свою територію іноземних спостерігачів - це вельми показовий жест, що Лукашенко шукає підтримки", - підсумував експерт.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час". Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

У Білорусі в Гомельській області з 22 червня по 1 липня відбудуться планові навчання з військовими комісаріатами. До тренувань додатково залучатимуть усі категорії військовослужбовців, підрозділи, військові частини, з'єднання, органи військового управління. Тематика - перехід з мирного на воєнний час.

Цього тижня Путін і Лукашенко збираються зустрітися на форумі регіонів союзної держави.

Зараз ви читаєте новину «Путін умовлятиме Лукашенка напасти на Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути