Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2013 13:32

"Путін спробує обміняти євроінтеграцію України на Сноудена", - експерт

"Путін спробує обміняти євроінтеграцію України на Сноудена", - експерт

Президент Росії Володимир Путін спробує домовитися із США відмовити Україну євроінтегруватися ще п'ять років, натомість він віддасть Америці Едварда Стоуна. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Не здивуюся, якщо завтра президент Путін запропонує Сполученим Штатам обміняти Едварда Сноудена на відмову від євроінтеграції України. Є інформація, що Кремль може це запропонувати обміняти Сноудена на Януковича . Чи погодиться Америка — сказати важко. Цілком імовірно, що Янукович для США не такий важливий як Сноуден", - розповів він.

Політолог каже, що євроінтеграція України "якимось містичним чином пов'язана із Сноуденом та Сирією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США як і раніше сподівається на видачу Росією Сноудена

"Обмін відбувається на міжнародному рівні. Ви скажете який зв'язок між трагедію у Сирії та євроінтеграцією України? Можуть домовитися, що Путін йде із Сирії, натомість - йому залишають Україну в оренду на 5 років. Таке вже було колись. Україну поміняли на Ірак. Сподіваюся, Захід такого не зробить цього разу. Однак є варіант, за якого Україна може стати жертвою покращення американо-російських стосунків. Подібні обміни відбуваються часто. Путін таке любить. Він приїхав до України і поміняв Януковича на Медведчука. Приїхав до хазяїна, а пішов до друга. У Путіна мала відбутися зустріч із президентом США Бараком Обамою. Це — 50-річна традиція, ще з часів СРСР. А Путін поміняв Обаму на Сноудена. Чи можна назвати це правильним обміном?", - припускає він.

Небоженко додає, що Путіну не вдається вирішити проблему євроінтеграції України всередині держави не тому, що Росія - слабка, а Україна - сильна.

"Він перебільшує свій особистий авторитет в Україні. Приїхав із 100 священиками, взяв півтори тисячі охорони. Будь-який спеціаліст скаже: коли півтори тисячі спецназівців Росії на два дні окуповують центр столиці іншої країни, це схоже на репетицію державного перевороту. Путін демонструє свою силу та міць. Зрозуміло, що Януковичу, це не сподобалося. У нього — охорона, він усього боїться, а тут дві тисячі спецназівців вільно гуляють Києвом. Тому він не допомагатиме Путіну. А останній упевнений, що він сам по собі є головним фактором, який приведе Україну до Росії. Але ж так не буває", - підкреслив політолог.

Зараз ви читаєте новину «"Путін спробує обміняти євроінтеграцію України на Сноудена", - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

934

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути