четвер, 24 лютого 2022 13:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін розраховував на бліцкриг. Наше завдання вистояти" - військовий експерт

"Путін розраховував на бліцкриг. Наше завдання вистояти" - військовий експерт
Путін не може зупинитися, бо це буде для нього політична смерть, вважає військовий експерт Олег Жданов. Фото: facebook.com

Президент Росії Володимир Путін розраховував на блискавичну війну. РФ не може вести тривалі бойові дії. Сьогодні задум окупантів не вдався - українські Збройні сили тримають удар. Українцям не варто панікувати, але треба бути готовими до будь-яких ситуацій, про це Gazeta.ua розповідає військовий експерт Олег Жданов.

"На суходолі ми в рівних за сухопутними військами. Першу хвилю нападу ми відбили. Оборону, особливо в зоні ООС, не прорвали, вона вистояла. Насамперед ми маємо тактичні успіхи - відбили Щастя. Друге - ракетний удар не приніс їм очікуваного результату й він фактично вже припинився. Безпілотники ми деякі збили. Зараз Збройні сили локалізовуватимуть ті групи російських і білоруських військ, які вторглися на нашу територію. До речі, уже під Харковом є інформація, що триває бій і знищують російський танковий підрозділ, який зайшов на нашу територію", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головнокомандувач ЗСУ назвав території, де відбили російського ворога

Розраховувати на відступ Путіна не варто, вважає Жданов:

"Путін не ввімкне задню. Можна не мріяти. Такий масштабний наступ з усіх боків свідчить про те, що він розраховує на бліцкриг, що Україна злякається. Думаю, що завтра або післязавтра отримаємо від Росії пропозицію переговорів. У Путіна немає другого ешелону. Немає що виводити на бій завтра й післязавтра. Якщо завдаватимемо їм втрат, то боєздатність їхніх сил падатиме на нашій території. Росія не розраховує сьогодні на довготривалу війну. Наше завдання - вистояти, щоб сідати за стіл переговорів на наших умовах. Зупинитися він не може, бо це буде для нього політичною смертю. Навіть те, що він не може просунутися на Донбасі - для нього це вже поразка".

Українцям не варто панікувати, але треба бути готовими до найгіршого - авіаційних бомбових ударів, говорить експерт:

"Українцям треба бути готовим до найгіршого. Якщо будуть авіаційні бомбові удари, треба бути готовим до евакуації і знати, де є сховища. Ми не можемо передбачити дії РФ у повному обсязі. Сподівалися, що Путін не наважиться напасти. А він це зробив. Тому треба бути готовим. Якщо є загроза повітряного нападу - треба спуститися в сховище або покинути домівку, якщо це багатоповерховий будинок, і перечекати там. Треба тривожна валіза, гроші, документи, теплі речі, запас їжі й води. Кудись бігти немає сенсу - кордони закриті, Європа нас не прийме. Дивлюся європейські новини - вони знову стурбовані, починаючи з Німеччини, Австрія і Франція теж. Ніхто за нас не воюватиме", - розповідає Жданов.

24 лютого президент РФ Володимир Путін о 4:00 оголосив про початок "військової операції на Донбасі". Після цього в різних містах України почали лунати вибухи.
В Україні запровадили воєнний стан. Понад 40 українських військових загинули.

Зараз ви читаєте новину «"Путін розраховував на бліцкриг. Наше завдання вистояти" - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути