вівторок, 17 липня 2012 23:45

Путін проявив імперську зневагу до Януковича - Тарасюк

Путін проявив імперську зневагу до Януковича - Тарасюк
Борис Тарасюк розповів, як Путін зневажив Януковича. Фото: ukr.obozrevatel.com

Президент Росії Володимир Путін, перебуваючи у Криму, виявив імперську зневагу до України та особисто глави української держави Віктора Януковича.

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції НУ-НС, лідер Народного Руху Борис Тарасюк.

На його переконання, зустріч з Путіним в Криму - це піар з боку Росії.

"Немає нічого дивного в тому, що візит Путіна відбувся. Я звернув увагу на деякі деталі: запізнення на 4 години, зустріч з байкерами в цей час – все це вияв імперської зневаги до України і особисто її президента", - відзначив Тарасюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще пізно, ніж ніколи - Путін нарешті приїхав до Януковича

За словами політика, в підписаних на півострові українсько-російських документах чітко проглядається, що російська сторона здобула чергову перемогу над нинішньою українською владою. Зокрема, було зафіксовано співпрацю між Україною і Росією на рівні стратегічного партнерства, чого так довго добивалися росіяни.

"В ній все красиво написано. Як Росія "допомагає" нам, приміром, з ціною на газ, ми бачимо. Додайте до цього погрози про застосування зброї в ситуації, коли Україна стане членом НАТО. Це піар, котрого прагнула Росія", - сказав Тарасюк.

Крім того, нардеп вважає, що спільна Заява про делімітацію кордонів в Азовському, Чорному морях і Керченській протоці не є угодою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Путін поділили морські простори

"Лише декларація, котра нікого ні до чого не зобов'язує, але в ній проглядається зміст майбутньої угоди. Так, в заяві міститься намір створити "спільне" підприємство по обслуговуванню Керч-Єнікальського судноплавного каналу, який ще з часів СРСР обслуговувався українським підприємством. Таким чином, Росія отримає контроль за цією єдиною морською артерією між Чорним і Азовським морями" - пояснив Тарасюк.

Зараз ви читаєте новину «Путін проявив імперську зневагу до Януковича - Тарасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути