понеділок, 18 березня 2024 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін провів у РФ найбільш маніпульовані за 30 років "вибори"

Путін провів у РФ найбільш маніпульовані за 30 років "вибори"
Росія провела найбільш маніпульовані "вибори" за 30 років. Фото: eastnews.ua

У Росії відбулися найбільш маніпульовані за останні 30 років "вибори".

Вони не були ані вільними, ані чесними, заявила кореспондентка австрійської газети Die Presse Інна Гартвіч, яка побувала на виборчій дільниці в одному з районів Москви.

"Вибори президента РФ не передбачають вибору. Наприкінці третього дня у Москві помпезно оголосять переможця. Але ці так звані вибори не є ані вільними, ані чесними. Вони є чудово зрежисованою легітимізацією наявної ситуації", - зазначає журналістка у статті "88% за Володимира Путіна: десятки тисяч росіян завадили фіктивним виборам".

Московська кореспондентка Die Presse звернула увагу і на так зване голосування на тимчасово окупованих Росією українських територіях, де ніхто не може перевірити, що відбувається на виборчих дільницях.

"Тиск скрізь високий. Державним службовцям пропонують премії за участь у виборах і погрожують втратою роботи, якщо вони не проголосують за потрібну людину. Солдати, лікарі, вчителі та працівники міністерств іноді ходять на вибори разом. Декому доводиться надсилати скріншот свого електронного голосу начальству. Багато хто робить це, щоб уникнути неприємностей", - йдеться у матеріалі.

У самій Росії та за кордоном десятки тисяч людей зібралися о 12:00 біля виборчих дільниць у рамках акції "Полудень проти Путіна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов назвав "фальшивкою" будь-які результати виборів в РФ

"Кожен, хто стоїть у черзі біля червоної цегляної будівлі неподалік Українського бульвару в Москві, також знає, що це голосування є найбільш маніпульованими виборами за останні 30 років. Вони знають, що Кремль не зважає на їхнє невдоволення і вважає їх зрадниками та екстремістами. Проте вони приходять і стоять тут, а також перед іншими виборчими дільницями в країні, щоб продемонструвати саме це: своє невдоволення політикою своєї країни", - зазначається у статті.

Заклик російської опозиції зібратися на знак протесту підтримали і в інших країнах. Зокрема, у Берліні до черги під російським посольством приєдналася Юлія Навальна. У столиці Австрії Відні перед посольством РФ годинами стояли здебільшого молоді люди.

Росіяни влаштовували акції протесту на фейкових виборах. Підпалювали урни і заливали їх зеленкою. Повідомляли про мінування дільниць. Поліція окупантів відкрила 61 кримінальну справу.

У Росії завершилося голосування на президентських виборах. За підсумками опрацювання понад 95% бюлетенів, лідирує Володимир Путін. Він нібито набрав 88% голосів.

Друге місце з результатом 4,6% голосів посів представник Комуністичної партії РФ Микола Харитонов.

Зараз ви читаєте новину «Путін провів у РФ найбільш маніпульовані за 30 років "вибори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути