середа, 28 серпня 2024 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін призначає родичів на високі посади в Міноборони - розвідка

Путін призначає родичів на високі посади в Міноборони - розвідка
На посаді державного секретаря Цивилева вища за звичайного заступника міністра оборони. Фото: pixabay.com

17 серпня стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін підвищив дочку свого двоюрідного брата (часто звану племінницею) Анну Цивилеву до посади державного секретаря Міністерства оборони РФ.

Призначення племінниці Путіна на високу посаду у військове міністерство викликало критику навіть з боку російської преси, повідомило 28 серпня Міністерство оборони Великої Британії у X.

"Раніше Цивилева була призначена заступником міністра оборони. У червні 2024-го зберегла цю посаду. На посаді державного секретаря Цивилева вища за звичайного заступника Міністра оборони Росії (яких іще сім) і відповідає за відносини відомства з законодавчим органом та іншими державними органами", - йдеться у повідомленні британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща перебуває у стані гібридної війни - Міноборони

До 2023 року Цивилева не мала відомого минулого чи відношення до питань оборони. Вона здобула освіту психіатра, перш ніж заробляти гроші в низці компаній із постачання медичних товарів. Минулого року вона стала головою державного фонду "Защитники отечества", який організовував збори на війну проти України.

Цивилева одружена з міністром енергетики Росії Сергієм Цивилевим.

"Призначення Цивилевой в червні викликало стриману критику з боку російської преси за кумівство, яке піддало випробуванню терпимість росіян до корупційної практики. Існує реальна можливість, що її подальше підвищення свідчить про зростаючу ізольованість російської еліти", - зазначають британські експерти.

Агресор Російська Федерація не бажає припинення війни, сказав президент України Володимир Зеленський. Коли хочуть миру, то 230 ударів не завдають, заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін призначає родичів на високі посади в Міноборони - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути