Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 17:04

Путін запропонував Азарову "відкрити карти"

Путін запропонував Азарову "відкрити карти"

У торгово-економічних відносинах України та Росії спостерігається відновлення.

Про це на зустрічі із прем'єр-міністром України Миколою Азаровим сказав прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, за словами Путіна, у першому кварталі нинішнього року спостерігається зростання у відносинах між двома державами на 63%.

"Справді ми вже перевищили докризовий рівень. Україна посіла третє місце після Німеччини та Китаю в ряду найважливіших торгово-економічних партнерів Росії", - наголосив голова російського уряду.

"Що стосується Митного союзу, то я тут не бачу великих проблем. Вони не будуть виникати. Питання лише в тому, про що може домовитись Україна зі своїми партнерами. Щодо створення Зони вільної торгівлі з Євросоюзом - ми теж ведемо перемовини із ЄС. Ви про це добре знаєте", - підкреслив політик.

Він додав, що рівень захисту країн Митного союзу становить приблизно 10,5%, а рівень митного захисту України в СОТ - 4,5%.

"У нас виникають побоювання, якщо вже на таких умовах буде створена Зона вільної торгівлі з ЄС, то значна частина товарів не користуватиметься попитом на зовнішніх ринках. Але вони можуть почати поступати з України на нашу митну територію. В такому разі нам доведеться вводити захисні заходи. Ми повинні говорити про це прямо, своєчасно, працювати з відкритими картами", - зазначив Путін.

За його словами, лише в разі відкритості переговорів у цьому питанні можна знайти порозуміння.

Зараз ви читаєте новину «Путін запропонував Азарову "відкрити карти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути