Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2023 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін втратив Україну назавжди - Столтенберг

Путін втратив Україну назавжди - Столтенберг
Кремль вже не досягне своїх цілей в Україні. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація вже не зможе досягти своїх цілей в Україні попри величезні зусилля Москви.

Повномасштабним вторгненням російський диктатор Володимир Путін хотів перешкодити руху України в НАТО та Євросоюз, але через два роки війни Україна ближча до НАТО та ЄС, ніж будь-коли, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає DW.

"Путін втратив Україну назавжди. Для Росії це велика стратегічна поразка, тоді як Київ врешті-решт досягне своєї мети у вигляді вступу в НАТО. РФ доводиться платити величезну ціну за війну проти України. Країна-агресорка уже втратила сотні літаків, тисячі танків та 300 тисяч солдатів. Крім того, в Росії через війну зросла інфляція та знизився рівень життя, РФ сильніше політично ізольована, ніж раніше, але все це не змінило курс Кремля", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ППО для України: Японія дала згоду на поставку США ракет Patriot

Генсек НАТО утримався від коментарів щодо планів України провести додаткову мобілізацію, але зауважив, що ніхто не розуміє потреби у військових краще за самих українців. Він також закликав рішуче продовжувати підтримку України та вивчити можливість надання Києву більшої кількості оборонного обладнання.

"У нас немає жодних ознак того, що Путін змінить свої цілі та свою політику. Він і надалі намагатиметься окупувати ще більше територій. Загалом, нам потрібно нарощувати наше виробництво, щоб краще допомагати Україні та краще захищати себе", - резюмував Столтенберг.

Лише сторони, які воюють, мають право говорити про "втому" від війни. Європейські країни не повинні цього робити, заявив президент Чехії Петр Павел під час інтерв'ю французькому виданню Le Monde.

Зараз ви читаєте новину «Путін втратив Україну назавжди - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути