Ексклюзиви
понеділок, 19 червня 2023 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін посилює свою підтримку серед російських ультранаціоналістів

Путін посилює свою підтримку серед російських ультранаціоналістів
Російський диктатор Володимир Путін намагається посилити свою підтримку серед російських радикалів. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін підтримав пропозицію окремих "воєнкорів" створити робочу групу при адміністрації президента РФ із метою інтеграції воєнних кореспондентів у прокремлівський інформаційний простір.

Це необхідно для посилення підтримки Путіна серед російських ультранаціоналістів, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

"Робоча група включатиме членів адміністрації президента Росії та матиме на меті координацію ідей щодо війни проти України", – йдеться у повідомленні.

Водночас незрозуміло, чи будуть так звані російські провоєнні блогери брати участь у робочій групі при адміністрації президента. Якщо і будуть, то ISW неясно, у який спосіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерна зброя РФ у Білорусі: що задумав кремлівський диктатор

"Підтримка Путіним робочої групи, яка зосередиться на висвітленні війни, свідчить про те, що президент РФ має намір продовжувати публічно взаємодіяти з прокремлівськими провоєнними блогерами, намагаючись розширити свою підтримку в ультранаціоналістичній спільноті", – звітують американські аналітики.

Раніше Москва вже залучала відомих воєнкорів, пов'язаних із Кремлем, пропонуючи їм офіційні посади в раді з прав людини та в робочій групі з мобілізації, ймовірно, в обмін на посилення прокремлівської риторики з їхнього боку.

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин давно заручився підтримкою російських ультранаціоналістів. Він жадає усунути з посади міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу.

Високопосадовці у Кремлі намагаються змусити Пригожина відмовитися від своїх політичних амбіцій у Росії. Низка наближених до адміністрації президента РФ Володимира Путіна стверджували, що Пригожин використовує битву за Бахмут та війну в Україні, аби стати політичною фігурою.

Зараз ви читаєте новину «Путін посилює свою підтримку серед російських ультранаціоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути