Ексклюзиви
вівторок, 26 листопада 2013 18:51

Путін попросив європарламентарів утриматися від критики відносин України, ЄС і Росії

Путін попросив європарламентарів утриматися від критики відносин України, ЄС і Росії
фото: telegrafist.org

Президент Росії Володимир Путін звернувся до "друзів у Брюсселі" з проханням утриматися від різких висловлювань щодо рішення України призупинити укладення угоди з ЄС.

"Я б попросив наших друзів у Брюсселі , моїх особистих друзів хороших в Єврокомісії утриматися від різких виразів. Що нам для того, щоб їм сподобатися, потрібно задушити цілі галузі нашої економіки?" - заявив Путін на прес -конференції за підсумками російсько-італійських переговорів.
Глава російської держави пояснив, що у разі укладення Україною угоди з ЄС Росія має право відмовитися від пільгового режиму торгівлі з Україною .
"Якщо Україна підписує договір про зону вільної торгівлі з Євросоюзом , то вона бере на себе зобов'язання через два місяці після ратифікації цієї угоди обнулити митні ставки на 85 % , а ще через три роки довести це обнуління до 95-98 %. Це означає , що якщо ми збережемо зону вільної торгівлі з Україною , у нас є всі підстави вважати , що товари європейського походження безпосередньо, транзитом через територію України будуть надходити на наш ринок. Це становить для нашої економіки велику загрозу", - підкреслив Путін.
Він нагадав , що Росія веде переговори з Євросоюзом про укладення нової базової угоди.
"Тут у нас ще багато неузгоджених позицій. Ось так от розкрити свої ворота перед європейськими товарами ми поки не готові", - підкреслив президент РФ.
Путін також заявив , що Москва буде поважати будь-яке рішення Києва - залишитися в зоні вільної торгівлі з Росією чи підписати угоду з Євросоюзом. "Вибір - з ким підписувати угоду про зону вільної торгівлі, чи залишатися в зоні вільної торгівлі з Росією - це суверенний вибір самої України. І ми без всяких сумнівів будемо поважати цей вибір , яким би він не був", - сказав Путін.
За словами В.Путіна , Росія хоче розвивати відносини з ЄС і буде це робити .
"Ми розуміємо , що співпраця з Євросоюзом дає нам певні надії на структурну перебудову нашої економіки, на модернізацію , і ми збираємося використовувати це взаємодія саме в цьому ключі", - сказав він.
Проте, за словами глави держави, для цього потрібен час і інвестиції. "Ось так от, за два місяці розкрити свій ринок ми не зможемо", - ще раз підкреслив президент.

Зараз ви читаєте новину «Путін попросив європарламентарів утриматися від критики відносин України, ЄС і Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

147

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути