понеділок, 16 січня 2023 18:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін попирає ногами міжнародне право" – Бербок їде до Гааги

"Путін  попирає ногами міжнародне право" – Бербок їде до Гааги
Агресія РФ проти України – це війна проти міжнародного права, сказала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Фото: East News

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін має бути притягнутий до відповідальності за скоєне в Україні.

Агресія РФ проти України – це війна проти міжнародного права. Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перед візитом до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, повідомили НВ.

"Касетні бомби на мирних жителів, тортури в темних підземеллях, тисячоразові викрадення українських дітей, протиправна лють Росії в Україні та жорстокість війни не можна виправдати нічим", – заявила Бербок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирахували росіян, причетних до ракетного удару по Дніпру

"Президент РФ Володимир Путін попирає ногами найелементарніші основи міжнародного права, які об'єднують усі народи", – сказала німецький міністр.

У Гаазі Бербок має намір чітко продемонструвати, що "міжнародне право міцне, і зміцнення його особливо зараз – це справа, яка стосується всіх нас".

Очільниця МЗС ФРН виступить з програмною промовою у Гаазькій академії міжнародного права. Зустрінеться з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

10 січня міністр закордонних справ Німеччини побувала в Харкові. Заявила про подальшу військову допомогу Україні.

Цього місяця президент України Володимир Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за зенітний ракетний комплекс Patriot і бойові машини піхоти Marder.

Зараз ви читаєте новину «"Путін попирає ногами міжнародне право" – Бербок їде до Гааги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути